składniki:
- 250g miękkiego masła
- 150g brązowego cukru
- 100g cukru kryształu
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- szczypta soli
- 2 jajka
- 360g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 100g czekolady gorzkiej
- ok.20g kakao
Masło, cukier,
cukier waniliowy i sól zmiksować na gładką masę. Dodawać po 1 jajku. Mąkę
przesiać i wymieszać z proszkiem, sodą i kakao. Dodać do masy maślanej.
Czekoladę grubo posiekać, dodać do masy. Blachę wyłożyć papierem i wyłożyć na niego uformowane ręcznie ciasteczka. Powciskać w uformowane ciasteczka kawałki czekolady.
Piec ok.15min.
w 190 oC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz