10.06.2018

MOJA PASJA - MOJA PRACA

Hej, ostatnio wspominałam o tym, że mam mniej czasu ze względu na własną firmę. Teraz znalazłam moment aby zdradzić Wam czym się zajmuję. 
Na początku moją największą pasją była moda,  z czasem jednak za sprawą mojego  narzeczonego zaczęłam dostrzegać moje kolejne zamiłowanie, które z czasem stało się moją drugą wielką pasją.  Jaka to pasja? CUKIERNICTWO I TORTY. Tak tym właśnie się zajmuję, od zawsze wykazywałam zdolności plastyczne, manualne i poniekąd moda też się z tym wiąże aż udało mi się znaleźć odzwierciedlenie tych umiejętności w tworzeniu artystycznych tortów. 
Te w stylu angielskim czyli masie cukrowej lubię najbardziej. Można z niej stworzyć prawie wszystko. 
W mojej głowie stworzyło się marzenie, aby mieć własną cukiernię. Długo myślałam jak zacząć, lokal produkcyjny i inne sprawy, aż wymyśliłam, że na początek cukiernia będzie online.
Zaczęłam działać i szczerze muszę przyznać, że nigdy bym nie pomyślała, że będę robić właśnie to, że odważę się na własną firmę i dojdę do momentu, w którym jestem teraz. 
Tak po przebrnięciu przez projekty do sanepidu i różne formalności otworzyłam własną KRAINĘ SŁODKOŚCI. Moja cukiernia oferuje naturalne i domowe wypieki, działa na terenie mojego miasta, zamówienia przyjmuje telefonicznie, przez Facebooka lub na stronie cukierni przez specjalny formularz. Zamówienia dowożę do klientów dzięki czemu nie muszą się zastanawiać jak dowiozą tort.
Zajmuję się nie tylko tortami, robię wszystko co słodkie, ciasta, ciasteczka dekorowane, desery, candy bar i wszystko co jeszcze klient wymyśli. :)
Każdy jakoś zaczyna, moją szansą był właśnie ten sposób- cukiernia online jednak chcę się rozwijać i w przyszłości mam nadzieję otworzyć własną kawiarnię. 
Póki co idzie mi całkiem nieźle i mam nadzieję, ze tak pozostanie.

Teraz już wiecie czym się zajmuję  i dlaczego blog schodzi na drugi plan.
Zostawię Wam jeszcze parę zdjęć i  link do mojego świata. :)
www.krainaslodkosci.eu
https://www.facebook.com/krainaslodkoscipulawy/
POZDROWIONKA :*














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz