29.03.2017

ŚMIETANKOWE KRĄŻKI








składniki:
  •  250g mąki 
  •   250g masła
  •  4 płaskie łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  •  3-4 łyżki cukru kryształu do posypania
  •  2 łyżki rozgniecionych płatków migdałowych 

Z mąki, masła i śmietany zagnieść ciasto. Do osobnej miseczki wsypać rozgniecione  płatki migdałów i wymieszać z cukrem.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i wycinać kółka o średnicy ok 4cm. Następnie w każdym kółku wyciąć dziurkę o średnicy ok 1cm.
Każde ciasteczko zanurzać z jednej strony w cukrze z migdałami i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (aby migdały lepiej się przyklejały można zwilżyć ciastko wodą)
Piec w 180°C przez 12-15 minut, do zrumienienia się ciastek.



ZAPRASZAM NA MÓJ SŁODKI INSTAGRAM:

_._happy_cake_._

 

https://www.blogger.com/follow.g?view=FOLLOW&blogID=7377577298368664771
Odpowiadam na każdy komentarz. :) Serdecznie dziękuję za każde kliknięcie, napewno się odwdzięczę.
Jeśli podoba Ci się mój blog zaobserwuj, jeśli spodoba mi się Twój zrobię to samo. :)