składniki:
- 250g mąki
- 250g masła
- 4 płaskie łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 3-4 łyżki cukru kryształu do posypania
- 2 łyżki rozgniecionych płatków migdałowych
Z mąki, masła i śmietany zagnieść ciasto. Do osobnej miseczki wsypać rozgniecione płatki migdałów i wymieszać z
cukrem.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i wycinać kółka o średnicy ok 4cm.
Następnie w każdym kółku wyciąć dziurkę o średnicy ok 1cm.
Każde ciasteczko zanurzać z jednej strony w cukrze z migdałami i układać na
blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (aby migdały lepiej się przyklejały można zwilżyć ciastko wodą)
Piec w 180°C przez 12-15 minut, do zrumienienia się ciastek.
ZAPRASZAM NA MÓJ SŁODKI INSTAGRAM:
_._happy_cake_._
Odpowiadam na każdy komentarz. :) Serdecznie dziękuję za każde kliknięcie, napewno się odwdzięczę.
Jeśli podoba Ci się mój blog zaobserwuj, jeśli spodoba mi się Twój zrobię to samo. :)
Jeśli podoba Ci się mój blog zaobserwuj, jeśli spodoba mi się Twój zrobię to samo. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz